tiistai 30. kesäkuuta 2015Pinnasin sen nyt 3mm/154mm pinnoilla. 40e Mopo-Sportista. Nipat taas löytyivät liikkeestä nimeltä Finmopo, joka sijaitsee Järvenpään pohjoispuolella. Mopo-Sportista löytyy pinnoja, mutta ei nippoja. Finmoposta taas ei löydy sopivia pinnoja. Normisettiä DIY-touhussa siis. Nipat sain 15 eurolla, joten uuden renkaan kanssa päästiin 130 eurolla tällä kertaa. Rengas on Duro Mopo-Sportista. Nyt se on hyvin jykevä.

Mielenkiintoinen reissu sinänsä Finmopoon. Velogatissa on nyt noin 18kg pyörivää massaa. Takapyörä 13,7kg, ja siihen päälle etupyörät. Sitä ajetaan juuri niin kuin täysiperävaunurekkaa. Kiihdytykset sekä jarrutukset hitaasti, kääntösäde suuri, mutta kun sen noin kilometrin kiihdytyksen jälkeen saa täyteen vauhtiin, niin sitten se menee. Ei pienet tuulet tunnu. Vanhaa Lahdentietä oli todella hyvä vetää. Täysin eri ajorytmi ja tapa kuin polkupyörällä. Polkupyörät ovat sellaisia neuroottisia päiväperhosia. Kiihdyttävät hirveän nopeasti, ja pysähtyvät kuin seinään kun vähän vastatuuli iskee. Ei ole liike-energiaa eikä massaa.

Pieni moka tuli tehtyä ehkä siinä, että laitoin taakse 21-tuumaisen, joka vastaa osapuilleen 26-tuumaista polkupyörän vannetta. Mokan siinä mielessä, että 21-tuumaisten katurenkaiden valikoima on hyvin rajallinen, niitä on tasan yksi malli joka minulla on nyt tuossa. Rengas on vähän tarpeettoman painava, se painaa tasan neljä kiloa ilman sisuria. Sisuri painaa 530g. Paino tulee sen muhkeudesta ja kolmikankaisuudesta. 19-tuumaiselle vanteelle saisi KAKSI KILOA kevyempiä renkaita :) Jotka olisivat silti polkupyörä-näkökulmasta vahvoja. 19-tuumaisen vanteen käytöönotto vain olisi vaatinut takaripustuksen uudelleenrakentamista, kun perä olisi tippunut alaspäin.

Lisäksi valintaan toki vaikutti se, että nykyinen vanne maksoi rompetorilla todellakin vain sen yhden euron.
Nykyinen moottori ei ole millään muotoa ylitehoinen, mutta juuri ja juuri riittävä. Moottorin sopivuudenhan ratkaisee se, kun sillä ajetaan 50km lujaa yli +25C kesäsäässä. Että palaako se vaiko ei. Tuo nykyinen pikku-suoraveto kestää kesäpäivän juuri ja juuri . Burger Kingin uusi Pina Colada-smoothie oli Tuusulassa järjettömän hyvää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti